Αντώνης Δημητρίου – Δικηγόρος οικογένειας Κρόκου: «Η εισαγγελία επικοινωνούσε με δικούς μας μάρτυρες» – AUDIO

Παρέμβαση σε ραδιοφωνική εκπομπή έκανε ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου ο οποίος έχασε την ζωή του στην τραγική έκρηξη στο Μαρί.

Επιμέλεια: Τάσος Χριστοδούλου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, είχε αποφανθεί τον Μάιο του 2016, όπως παραχωρήσει αποζημίωση προς τους οικείους του Βασίλη Κρόκου το ποσό των 730.000 ευρώ.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Μαριάνα Τσαγγάρη εφεσίβαλε για λογαριασμό της Δημοκρατίας την πρωτόδικη απόφαση σε σχέση με τις αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν υπέρ των μελών της οικογένειας του θανόντος.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο της ίδιας της οικογένειας, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας όπως επίσης και πολιτικών κομμάτων.

Μιλώντας λοιπόν στην μεσημβρινή ραδιοφωνική εκπομπή του «Πολίτη», «Στα Μισά της Μέρας» και πιο συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους Μανώλη Καλατζή και Χρύστα Ντζάνη, ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Δημητρίου, μίλησε για: «παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας σε δικούς μας μάρτυρες».

Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι μάρτυρες δεσμεύονταν προφορικά ότι θα έφερναν ενώπιον του δικαστηρίου, στοιχεία που θα αποδείκνυαν τις μισθολογικές απολαβές του Βασίλη Κρόκου, εντούτοις μετά από επικοινωνία τους με την νομική υπηρεσία παρουσιάζονταν στο δικαστήριο χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο κύριος Δημητρίου σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία: «Έχει πρόβλημα με τον πολλαπλασιαστή που είναι 18 χρόνια. Αν είναι δυνατόν! Εδώ τα παιδιά και οι συγγενείς αγνοούμενων παίρνουν επιδόματα μέχρι σήμερα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το δικαστήριο στην πρωτόδικη του απόφαση έκρινε ότι τα 18 χρόνια είναι απαραίτητα μέχρι το ορφανό τέκνο του Βασίλη Κρόκου να ενηλικιωθεί.

Τέλος ο κος Δημητρίου, εξέφρασε την εκτίμησή του προς το έργο που επιτελεί ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης και εξέφρασε την ελπίδα πως θα παρέμβει στην όλη υπόθεση.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

https://www.tothemaonline.com/Article/62569/antwnhs-dhmhtrioy–dikhgoros-oikogeneias-krokoy-h-eisaggelia-epikoinwnoyse-me-dikoys-mas-martyres—audio

Leave Comments